top of page

Solcellepanel gjør strømregningen mindre

Solcellepanel gjør sollys om til strøm. Slik sparer du både lommeboka og miljøet for utslipp.

 

Solcellepanel kan ha en effekt på alt fra 250w til 400w. Og utforming er enten helsort eller med ulike hvite elementer. Det er også stor forskjell på om et solcellepanel har tilnærmet utslippsfri produksjon eller ikke.

Solcellepanel med produksjon i Norge

Tradewinds Solar er autorisert installatør av solcellepanel fra REC Solar. Produksjonen av silisiumet skjer med hjelp av vannkraft i Norge. Det gjør dem til verdens mest miljøvennlige solcellepanel.

Siden produksjonen foregår i Norge er man også sikret at de er bygd for norske forhold. Et solcellepanel fra REC har en forsterket ramme med to ekstra aluminiumsrør på baksiden. Dermed blir panelene så solide at REC gir 25 års produktgaranti når de er installert av en autorisert installatør.

I tillegg gir REC sine solcellepanel 25 års effektgaranti. Det vil si at effekten fortsatt skal være over 86 % etter 25 år.

 

Dimensjoner på solcellepanel

Dimensjonene på et REC 325w solcellepanel er ca 1675mm x 997mm x 30 mm.

 

Hvert panel trenger 2cm margin til neste panel for å få plass til midt- og endeklemmer. Som tommelfingerregel kan du regne at hvert panel tar ca 1,7m². Da er det enkelt å regne ut hvor mange panel det er plass til på taket.


Når solcellepanelene monteres kobles de sammen i strenger på maks 3,6 kWp, noe som tilsvarer ca 12 paneler. Hvis du kjøper et anlegg på 7 kWp legges panelene i 2 strenger og hver streng kobles til strømnettet.

bottom of page