top of page
IMG_1205.JPG

Selvmontering av solceller med microinverter

Er du handy eller liker å gjøre jobben selv? Da kan du spare mye penger på delvis selvmontering av solceller på taket med microinverter i samarbeid med elektriker.

IMG_1194.JPG

Microinverter gjør at du kan montere deler av solcelleanlegget selv hvis elektrikeren godkjenner det.

Vi leverer komplett anlegg med alt av monteringsutstyr. Du får også med en detaljert monteringsguide for å sikre at anlegget blir montert i henhold til anvisning og garantier.

Microinverter til selvmontering

Når kunden ønsker å monterere noe av utstyret selv leverer vi alltid med microinvertere. Dette er små invertere hvor solcellene paralellkobles, i stedet for store strenginvertere hvor solcellene seriekobles. Uavhengig av metode er det kun elektriker som kan installere. Men ved bruk av microinvertere kan kunden selv bidra hvis elektriker tillater det.

Microinvertere har enkle plugger som solcellepanelene kobles rett inn i. Det meste er såkalt "plug and play" og sjansen for støt og brann minimeres.

Microinvertere monteres under panelene. På den måten stikker det ut en kabel til slutt som elektriker kobler i sikringsskapet.

IMG_1196_edited.jpg
IMG_1198.JPG

Microinverter og solcellepanel montert på skinner

Panelene og microinverter monteres på skinner med skruer og klemmer. Alt man trenger følger med i pakken.

Vi utfører en prosjektering for kunden i forkant slik at alle skinner er på riktig lengde, og det blir beregnet riktig antall microinvertere og festeutstyr.

Før installasjon må man ha godkjenning fra nettleverandør, og man må kontakte en elektriker som må takke ja til å koble kablene i sikringsskapet og sende inn en forhåndsmelding.

Hvis elektriker godkjenner deg er du godt i gang med å installere ditt eget solcelleanlegg med microinverter.

Så kan du lene deg tilbake og nyte hver solstråle. Enda mer enn du gjorde før.

Kontakt oss i dag

Salg, Montering

bottom of page