top of page
IMG_1205.JPG

Selvmontering av solceller på taket

Er du handy? Da kan du spare mye penger på å gjøre deler av monteringen selv ved installasjon av solceller.

IMG_1194.JPG

Hvis du er praktisk anlagt så er det ingenting i veien for å montere deler av solcelleanlegget selv.

Vi leverer komplett anlegg med alt av monteringsutstyr. Du får også med en detaljert monteringsguide for å sikre at anlegget blir montert i henhold til anvisning og garantier.

Selvmontering av solcelleanlegg

Når kunden ønsker å monterere utstyret selv leverer vi alltid microinvertere. Dette er små invertere hvor panelene kobles paralelt. Det er tryggere og enklere enn strenginvertere hvor alle panelene kobles i serie.

Microinverterne har enkle plugger som solcellepanelene kobles rett inn i. Det meste er såkalt "plug and play" og et solcellepanel leverer som regel kun mellom 30 og 40 volt.

Microinverterne monteres under panelene. På den måten stikker det ut en kabel til slutt som elektriker kobler i sikringsskapet.

Vær obs på at kun elektrikere med installatør-utdanning kan koble sammen invertere og solcellepanel. Så kontakt en elektriker før du starter monteringen.

IMG_1196_edited.jpg
IMG_1198.JPG

Solcellepanel montert på skinner

Panelene og microinverterne monteres på skinner med skruer og klemmer. Og det er jobben med takbraketter og skinner man kan gjøre selv. Likevel følger alt (bortsett fra kabel som skal strekkes til sikringsskapet) med i pakken fra Trade Winds Solar slik at elektriker kan plugge solcellepanelene og microinverterne kjapt og enkelt.

Det eneste man trenger er pågangsmot og riktig verktøy. Så er du godt i gang med å installere ditt eget solcellepanel.

Så kan du lene deg tilbake og nyte hver solstråle. Enda mer enn du gjorde før.

Brigt Susort

Salg, Montering

tlf: 46 70 04 57

Kjellan Spinnangr

Salg, Daglig leder

tlf: 46701074

bottom of page